Sa­la­de met ge­rook­te fo­rel, as­per­ges en ei

Groene asperges en forel: luxe smaken, snel klaar.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groene asperges en forel: luxe smaken, snel klaar. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 6 min. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de asperges, paddenstoelenmix en dragon 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Verdeel ondertussen de forel in stukjes en verdeel de sla over een grote platte schaal.
  5. Schep de groenten met de kappertjes en forel door de sla. Verdeel de gehalveerde eieren erover en bestrooi met de tuinkers.
  6. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer bij de salade.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 914 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2015

Salade met gerookte forel, asperges en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­rook­te fo­rel, as­per­ges en ei

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren 6 min. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 3 el arachideolie
  • 400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
  • 2 tl gedroogde dragon

Verhit de olie in een hapjespan en bak de asperges, paddenstoelenmix en dragon 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 125 g gerookte forelfilet
  • 100 g eikenbladslamelange

Verdeel ondertussen de forel in stukjes en verdeel de sla over een grote platte schaal.

5
5
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 el kappertjes

Schep de groenten met de kappertjes en forel door de sla. Verdeel de gehalveerde eieren erover en bestrooi met de tuinkers.

6
6
  • 1 stokbrood

Snijd het stokbrood in plakjes en serveer bij de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.