Wok­pas­ta met spek en pad­den­stoe­len

Goedgevulde eenpansmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Goedgevulde eenpansmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat. 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 3 min. op hoog vuur.
  2. Voeg de bouillon en wokpasta toe en breng al roerend aan de kook.
  3. Voeg de tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 4 min. koken. Blijf omscheppen tot de pasta gaar en het water verdampt is. Breng op smaak met peper.
  4. Neem de pan van het vuur, verdeel de ricotta en tuinkers erover en serveer direct.

variatietip:

Je kunt in plaats van de paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui ook de champignonroerbakmix gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.767 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015

Wokpasta met spek en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­pas­ta met spek en pad­den­stoe­len

1
1
  • 200 g spekreepjes
  • 400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui

Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 2 min. op hoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 3 min. mee op hoog vuur.

2
2
  • 750 ml hete paddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 250 g wokpasta fusilli

Voeg de bouillon en wokpasta toe en breng al roerend aan de kook.

3
3
  • 200 g tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 4 min. koken. Blijf omscheppen tot de pasta gaar en het water verdampt is.

4
4
  • 100 g ricotta
  • 1 bakje tuinkers

Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur, verdeel de ricotta en tuinkers erover en serveer direct.

variatietip:

Je kunt in plaats van de paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui ook de champignonroerbakmix gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.