Pastasalade met kip met gekookt eitje
Pastasalade, de ultieme zomerfavoriet! Deze variant tover je binnen 15 minuten op tafel.
515 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 gram penne
penne
300 gram broccoli
broccoli
2 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
1 groene paprika
groene paprika
250 gram cherrytomaten
cherrytomaten
4 eetlepel mayonaise
mayonaise
2 theelepel vadouvan kruidenmix
vadouvan kruidenmix
1 eetlepel dijonmosterd
dijonmosterd
250 gram gerookte kipreepjes
gerookte kipreepjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 06 - Burgers & salades
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze de laatste 5 min. mee met de pasta. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in parten.
Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de tomaten.
Meng de mayonaise met de vadouvan en mosterd en schep met de kipreepjes, tomaten en paprika door de pasta en broccoli. Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de partjes ei.
Pastasalade met vadouvan, ei en kip
Instructievideo - 02:02 min.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Pastasalade met kip met gekookt eitje
Pastasalade, de ultieme zomerfavoriet! Deze variant tover je binnen 15 minuten op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze de laatste 5 min. mee met de pasta. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in parten.
Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de tomaten.
Meng de mayonaise met de vadouvan en mosterd en schep met de kipreepjes, tomaten en paprika door de pasta en broccoli. Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de partjes ei.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g penne
300 g broccoli
2 middelgrote scharreleieren
1 groene paprika
250 g cherrytomaten
4 el mayonaise
2 tl vadouvan kruidenmix
1 el dijonmosterd
250 g gerookte kipreepjes




