Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

Als de rapen gaar zijn, is deze hartige taart dat ook: smullen maar!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als de rapen gaar zijn, is deze hartige taart dat ook: smullen maar! 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  2. Snijd de onderkant en steelaanzet van de koolraap, zodat hij stevig op de snijplank kan staan. Snijd de schil er van boven naar beneden vanaf. Verdeel de knol in 4 stukken en rasp die met de grove rasp of in de keukenmachine. Verhit 2/3 van de boter in een hapjespan en fruit hierin de koolraap en prei 5 min. Voeg de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Doe in een kom.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Meng de koolraap, prei, gerookte kip en de helft van de bosui door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de quichevorm in met de rest van de boter. Bekleed de quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg. Verdeel het groente-kip-eimengsel over de bodem van de taart en bak de taart in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
  4. Laat de taart 15 min. afkoelen op een rooster en snijd in punten. Bestrooi met de rest van de bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 5 g
Tags

Koolraapquiche met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 6 deeg voor hartige taart

Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.

3
3
  • 1 koolraap

Snijd de onderkant en steelaanzet van de koolraap, zodat hij stevig op de snijplank kan staan. Snijd de schil er van boven naar beneden vanaf.

4
4

Verdeel de knol in 4 stukken en rasp die met de grove rasp of in de keukenmachine.

5
5
  • 30 g boter
  • 300 g gesneden prei
  • 1 el vadouvan

Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de koolraap en prei 5 min. Voeg de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Doe in een kom.

6
6
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 bosuitjes

Klop de eieren los met de crème fraîche. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

7
7
  • 250 g gerookte kipreepjes

Meng de koolraap, prei, gerookte kip en de helft van de bosui door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 15 g boter

Vet de quichevorm in met de boter. Bekleed de quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg.

9
9

Verdeel het groente-kip-eimengsel over de bodem van de taart en bak de taart in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.

10
10

Laat de taart 15 min. afkoelen op een rooster en snijd in punten. Bestrooi met de rest van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.