Kou­de Op­per­doe­zer­s­oep met pan­cet­ta

Koud komen de uitgesproken smaken van ui en pancetta goed tot hun recht. In een thermoskan blijft de soep lekker koel.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Koud komen de uitgesproken smaken van ui en pancetta goed tot hun recht. In een thermoskan blijft de soep lekker koel. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosui in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.
  2. Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de martini bianco, het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 min. koken.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.

combinatietip:

Lekker met AH Liefde & Passie meerzadenbrood of volkorenbrood.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Meenemen naar een picknick kan ook: schenk de koude soep voor vertrek in een thermosfles en verkruimel de pancetta ter plekke erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.930 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Koude Opperdoezersoep met pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kou­de Op­per­doe­zer­s­oep met pan­cet­ta

1
  • 6 bosuitjes
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd de bosui in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in boogjes.

2
  • 500 g Opperdoezer Ronde aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.

3
  • 25 g boter

Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden.

4
  • 100 ml Martini Bianco
  • 1 liter kraanwater
  • 3 kippenbouillontabletten

Voeg de martini bianco, het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 min. koken.

5
  • 125 ml slagroom

Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.

6
  • 50 g pancetta

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

7

Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven. Lekker!

combinatietip:

Lekker met AH Liefde & Passie meerzadenbrood of volkorenbrood.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Meenemen naar een picknick kan ook: schenk de koude soep voor vertrek in een thermosfles en verkruimel de pancetta ter plekke erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.