Ro­mi­ge kou­de prei­soep (vi­chys­soi­se)

Klassiek Frans voorgerecht voor op de picknicktafel.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Klassiek Frans voorgerecht voor op de picknicktafel. 6 personen
3 36

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de sjalot. Bak de prei, aardappel en sjalot 5 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat 20 min. zacht koken.
  2. Laat de soep iets afkoelen. Snipper de bieslook en roer de kookroom, melk en 2 el bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als je een blender gebruikt, houd dan je hand op de deksel zodat de warme soep niet uit de mengbeker spat. Laat in minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe.
  3. Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de bieslook.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Perfect lunch- of picknickgerecht: neem de soep mee in een thermosfles.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Romige koude preisoep (vichyssoise)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge kou­de prei­soep (vi­chys­soi­se)

1
1
  • 3 preien
  • 1 aardappel
  • 1 sjalot

Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de sjalot.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 30 g boter

Smelt de boter op laag vuur. Bak de prei, aardappel en sjalot 5 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden.

3
3
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 laurierblaadje

Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat 20 min. zacht koken.

4
4
  • 250 ml kookroom light
  • 250 ml melk
  • 2 el bieslook

Laat de soep iets afkoelen. Snijd de bieslook fijn. Roer de kookroom, melk en 2 el bieslook door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als je een blender gebruikt, houd dan je hand op de deksel, zodat de warme soep niet uit de mengbeker spat.

6
6

Laat in minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe.

7
7
  • 1 el bieslook

Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de bieslook.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Perfect lunch- of picknickgerecht: neem de soep mee in een thermosfles.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.