Len­te­pas­tei

Wat is-ie mooi, deze voorjaarspastei tjokvol groene groenten. De korst is van croissantdeeg dat in de oven goudbruin en knapperig wordt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(301)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat is-ie mooi, deze voorjaarspastei tjokvol groene groenten. De korst is van croissantdeeg dat in de oven goudbruin en knapperig wordt. 4 personen
2 301

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Klop de eieren los en meng er de kipfilet, roomkaas, tuinerwten en sperziebonen door.
  2. Doe de spinazie in een zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Voeg toe aan het roommengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de ovenschaal in en schep het spinaziemengsel erin. Dek af met het croissantdeeg, stop de randen in. Maak met een mes 2 inkepingen in het deeg.
  3. Bak de pastei in ca. 35 min. goudbruin in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.405 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lentepastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­pas­tei

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 450 g spinazie

Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

3
  • 200 g kipfiletplakjes
  • 4 eieren
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 200 g tuinerwten
  • 200 g gebroken sperziebonen

Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Klop de eieren los en meng er de kipfilet, roomkaas, tuinerwten en sperziebonen door.

4

Doe de spinazie in een zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Voeg toe aan het roommengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 2 g boter
  • 250 g croissantdeeg

Vet de ovenschaal in en schep het spinaziemengsel erin. Dek af met het croissantdeeg, stop de randen in. Maak met een mes 2 inkepingen in het deeg.

6

Bak de pastei in ca. 35 min. goudbruin in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.