Wal­dorf­sala­de met kip en knol­sel­de­rij

Deze waldorfsalade met kip is een volwaardige maaltijd. Lekker licht, dus bij uitstek geschikt voor lunchtijd.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Deze waldorfsalade met kip is een volwaardige maaltijd. Lekker licht, dus bij uitstek geschikt voor lunchtijd. 4 personen
4 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het liter water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en zet het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 20 min. gaar worden. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat iets afkoelen. Houd de bouillon aan de kook.
  2. Schil ondertussen de knolselderij. Leg de knol met de platte kant op een snijplank en schaaf met een dunschiller in lange dunne linten. Kook de linten 3 min. in de kippenbouillon. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Klop een dressing van de mosterd, yoghurt, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de knolselderij, appel en dressing en laat de smaken 10 min. intrekken. Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Trek de kip met 2 vorken in stukjes en schep samen met de peterselie door de salade. Bestrooi met de walnoten.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Waldorfsalade met kip en knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­dorf­sala­de met kip en knol­sel­de­rij

1
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Breng een pan met het water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en zet het vuur laag.

2
  • 300 g kipfilet

Leg de kip in de bouillon en laat in 20 min. gaar worden.

3

Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat iets afkoelen. Houd de bouillon aan de kook.

4
  • ½ knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij. Leg de knol met de platte kant op een snijplank en schaaf met een dunschiller in lange dunne linten.

5

Kook de linten 3 min. in de kippenbouillon. Giet af en spoel onder koud stromend water.

6
  • 1 friszoete appel

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

7
  • 1½ el grove mosterd
  • 4 el volle yoghurt
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn

Klop een dressing van de mosterd, yoghurt, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Meng de knolselderij, appel en dressing en laat de smaken 10 min. intrekken.

9
  • 10 g platte peterselie
  • 50 g walnoten

Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de walnoten grof.

10

Trek de kip met 2 vorken in stukjes en schep samen met de peterselie door de salade. Bestrooi met de walnoten. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.