Ra­bar­ber­ti­ra­mi­su

Een mooie lentevariant op de Italiaanse klassieker.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Een mooie lentevariant op de Italiaanse klassieker. 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het -sap, 3 el suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.
  2. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.

variatietip:

In plaats van steranijs kun je ook 1 tl gemalen anijszaad gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rabarbertiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber­ti­ra­mi­su

1
  • 300 g rabarber
  • 2 sinaasappels

Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.

2
  • 3 el suiker
  • 2 steranijsjes

Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het -sap, de suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook.

3

Laat op middelhoog vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.

4
  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 250 g mascarpone

Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig en meng met de mascarpone.

5
  • 12 lange vingers

Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop.

6

Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp. Lekker!

variatietip:

In plaats van steranijs kun je ook 1 tl gemalen anijszaad gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.