Aard­bei­en-ra­bar­ber­t­ri­f­le

Chic nagerecht dat je zonder problemen kunt serveren tijdens een verjaardagsdiner.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Chic nagerecht dat je zonder problemen kunt serveren tijdens een verjaardagsdiner. 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en de helft van de suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. koken. Laat afkoelen.
  2. Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker.
  3. Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone.
  4. Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeien-rabarbertrifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en-ra­bar­ber­t­ri­f­le

1
1
  • 300 g rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 25 g suiker

Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en de suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. koken. Laat afkoelen.

2
2
  • 250 g aardbeien
  • 250 g mascarpone
  • 25 g suiker

Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker.

3
3
  • 125 ml slagroom

Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone.

4
4
  • ½ roombotercake
  • 6 el aardbeienlikeur

Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.