Roer­bak van kool­ra­bi met ven­kel, ci­troen en kar­wij­zaad

Perfect gerecht voor op een doordeweekse dag: lekker snel klaar en met lekker veel groente.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Perfect gerecht voor op een doordeweekse dag: lekker snel klaar en met lekker veel groente. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de koolrabi's. Snijd ze in plakken en de plakken in reepjes van 1/2 cm breed.
  2. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol en snijd in flinterdunne halve plakken.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de koolrabi, venkel en het karwijzaad 6 min.
  5. Verdeel de groenten over een ruime schaal en meng het citroenrasp, -sap en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken kipfilet en krieltjes.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags

Roerbak van koolrabi met venkel, citroen en karwijzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van kool­ra­bi met ven­kel, ci­troen en kar­wij­zaad

1
1
  • 2 koolrabi's

Schil de koolrabi's. Snijd ze in plakken en de plakken in reepjes van 1/2 cm breed.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol en snijd in flinterdunne halve plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tl karwijzaad

Verhit de olie in een wok en roerbak de koolrabi, venkel en het karwijzaad 6 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 1 el kappertjes

Verdeel de groenten over een ruime schaal en meng het citroenrasp, -sap en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken kipfilet en krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.