Pu­ree met peen en kar­wij­zaad

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
  2. Snijd ondertussen de peen in schuine plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de peen, knoflook en het karwijzaad in 8 min. gaar.
  3. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de peen en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kaasschnitzels.

Tip:

Karwijzaad smaakt ook lekker door zuurkoolstamppot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.