Raap­ste­len­sa­la­de met ap­pel en gei­ten­kaas­crou­tons

Proef de lente met deze heerlijke seizoensgroente. Lekker samen met appel en geitenkaas.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Proef de lente met deze heerlijke seizoensgroente. Lekker samen met appel en geitenkaas. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Scheur het brood in stukjes van 1 cm en meng met de geitenkaas en het venkelzaad. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep continu om. Neem de croutons uit de pan. Bak het spek in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakken. Snijd de radijs in dunne plakjes. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd de raapstelen grof en doe in een kom. Schep om met de dressing, appel, radijs, het spek en de croutons. Verkruimel het spek erboven.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet of een gepocheerd ei.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 4 g
Tags

Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Raap­ste­len­sa­la­de met ap­pel en gei­ten­kaas­crou­tons

1
  • 1 petit beurre brood
  • 75 g geraspte belegen geitenkaas
  • 1 el venkelzaad

Scheur het brood in stukjes van 1 cm en meng met de geitenkaas en het venkelzaad.

2
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep continu om.

3
  • 75 g gerookt ontbijtspek

Neem de croutons uit de pan. Bak het spek in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
  • 1 friszoete appel
  • 1 bosje radijs

Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakken. Snijd de radijs in dunne plakjes.

5
  • 4 el olijfolie
  • 1½ el witte balsamicoazijn
  • 2 tl dijonmosterd

Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.

6
  • 150 g raapstelen

Snijd de raapstelen grof en doe in een kom. Schep om met de dressing, appel, radijs, het spek en de croutons. Verkruimel het spek erboven. Lekker!

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet of een gepocheerd ei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.