Bie­ten­soep met gei­ten­kaas­crou­tons

Pittige kaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in deze soep.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Pittige kaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in deze soep. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit 35 g boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.
  2. Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas. Meng de tijm voorzichtig met het brood en 2/3 van de geitenkaas, bestrooi met peper.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
  4. Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken plakjes chorizo.

bewaartip:

Je kunt de bietensoep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid de geitenkaascroutons vlak voor serveren.

video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.535 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bietensoep met geitenkaascroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­soep met gei­ten­kaas­crou­tons

1
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen.

2
  • 35 g boter

Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.

3
  • 1 petit beurre brood
  • 4 g tijm
  • 100 g oude geitenkaas

Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas.

4

Meng de tijm voorzichtig met het brood en 2/3 van de geitenkaas, bestrooi met peper.

5
  • 40 g boter

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.

6
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 400 g geraspte bietjes
  • 1 liter kokend water

Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken.

7

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij. Lekker!

combinatietip:

Lekker met uitgebakken plakjes chorizo.

bewaartip:

Je kunt de bietensoep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid de geitenkaascroutons vlak voor serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.