Spi­na­zie­soep met kaas­crou­tons

Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de spinazie, erwten, soepcreatie en het water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8 min. koken.
  2. Scheur ondertussen het brood in stukjes van 1 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
  3. Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de soepgroente toe en laat nog 2 min. op laag vuur garen. Serveer de soep met de croutons.

variatietip:

Ben je geen fan van komijnekaas? Je kunt de croutons ook met bijvoorbeeld belegen kaas maken.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Spinaziesoep met kaascroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­soep met kaas­crou­tons

1
1
  • 450 g spinazie à la crème
  • 450 g tuinerwten
  • 4 el soepcreatie groentesoep
  • 800 ml kraanwater

Doe de spinazie, erwten, soepcreatie en het water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8 min. koken.

2
2
  • 1 petit beurre brood
  • 100 g komijnekaas

Scheur ondertussen het brood in stukjes van 1 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper.

3
3
  • 40 g boter

Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.

4
4
  • 150 g tuinkruidensoepgroenten

Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de soepgroenten toe en laat nog 2 min. op laag vuur garen. Serveer met de croutons.

variatietip:

Ben je geen fan van komijnekaas? Je kunt de croutons ook met bijvoorbeeld belegen kaas maken.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.