Stoe­re herfst­sa­la­de met mos­se­len

Deze lekkere pittige salade is de perfect voor na een stevige (strand)wandeling.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze lekkere pittige salade is de perfect voor na een stevige (strand)wandeling. 4 personen
2 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mossel- of soeppan
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe ze in de mosselpan met 400 ml water en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de chorizoplakjes doormidden. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Scheur het brood in kleine stukjes.
  3. Verhit een droge koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Giet ondertussen de mosselen af en haal de helft uit de schelp.
  4. Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 2 el olie aan het achtergebleven bakvet toe en bak de broodstukjes in 5 min. knapperig. Schep regelmatig om.
  5. Klop ondertussen een dressing van de azijn, de rest van de olie en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Meng in een ruime schaal de sla, chorizo, appel en het mosselvlees met de dressing. Verdeel de croutons en de rest van de mosselen in de schelp erover.
video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.325 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stoere herfstsalade met mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoe­re herfst­sa­la­de met mos­se­len

1
1
  • 2 kg verse mosselen

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan.

2
2
  • 400 ml kraanwater

Doe ze in de mosselpan met het water en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig.

3
3
  • 100 g chorizo (plakjes)

Snijd ondertussen de chorizoplakjes doormidden.

4
4
  • 2 mildzoete appels

Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

5
5
  • 1 petit beurre brood

Scheur het brood in kleine stukjes.

6
6

Verhit een droge koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

7
7

Giet ondertussen de mosselen af en haal de helft uit de schelp.

8
8

Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 2 el olijfolie

Voeg de olie aan het achtergebleven bakvet toe en bak de broodstukjes in 5 min. knapperig. Schep regelmatig om.

10
10
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl honing

Klop ondertussen een dressing van de azijn, olie en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 300 g gemengde sla

Meng in een ruime schaal de sla, chorizo, appel en het mosselvlees met de dressing.

12
12

Verdeel de croutons en de rest van de mosselen in de schelp erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.