Can­tha­rel­len met hoi­sin­saus en schel­vis

De liefde is wederzijds, zoete hoisinsaus is een perfecte match met paddenstoelen.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De liefde is wederzijds, zoete hoisinsaus is een perfecte match met paddenstoelen. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de bos salade-ui in ringen en halveer de grote cantharellen. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok en voeg de knoflook, gember, cantharellen en peper toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de noedels en hoisinsaus toe en warm 5 min. op laag vuur mee. Schep regelmatig om.
  4. Dep ondertussen de schelvisfilet droog en bestrooi met peper en eventueel zout.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis 4 min. Keer halverwege. Schep de bosui door de noedels en serveer met de vis.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid

Cantharellen met hoisinsaus en schelvis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­tha­rel­len met hoi­sin­saus en schel­vis

1
  • 270 g sobanoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 bos salade-ui
  • 400 g cantharellen

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de bos salade-ui in ringen en halveer de grote cantharellen.

3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

4
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en voeg de knoflook, gember, cantharellen en peper toe en roerbak 2 min. op hoog vuur.

5
  • 100 ml hoisinsaus

Voeg de noedels en hoisinsaus toe en warm 5 min. op laag vuur mee. Schep regelmatig om.

6
  • 400 g schelvisfilet

Dep ondertussen de schelvisfilet droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
  • 2 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis 4 min. Keer halverwege.

8

Schep de bosui door de noedels en serveer met de vis. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.