Hoi­sin­noe­dels met ge­hakt en groe­ne groen­ten

Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus. 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Verhit de olie in de hapjespan of wok en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5 kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 min.
  4. Meng de noedels en broccoli met de hoisin sauce en verdeel over kommen. Verdeel het gehakt erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 36 2016

Hoisinnoedels met gehakt en groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hoi­sin­noe­dels met ge­hakt en groe­ne groen­ten

1
1
  • 400 g broccoli

Breng een pan ruim water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

2
2
  • 250 g eiermie

Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl 5 kruidenpoeder

Verhit de olie in de hapjespan of wok en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5 kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar.

6
6
  • 400 g paksoi

Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 min.

7
7
  • 6 el hoisinsaus

Meng de noedels en broccoli met de hoisin sauce en verdeel over kommen. Verdeel het gehakt erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.