Vis­koek­jes van schel­vis

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 10 min. gaar. Giet af en laat even drogen in de nog hete pan.
  2. Bestrooi de visfilet met peper en zout en verpak in aluminiumfolie. Leg ca. 15 min. in de oven tot de vis gaar is. Rasp ondertussen de gember en de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit. Doe de gember met het limoenrasp, de koriander en rode peper in een kom. Prak de aardappelen er met een vork doorheen. Snijd de vis in stukjes en voeg toe aan het aardappelmengsel.
  3. Voeg het ei en de bloem toe. Voeg de vissaus en 2 el limoensap toe, maar zorg dat het mengsel stevig genoeg blijft om koekjes van te vormen. Voeg eventueel extra bloem toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vorm 8 koekjes van 2 cm dik. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 6 min. bruin. Keer halverwege. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met een groene salade en chilisaus.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.