Do­mi­ni­que Per­soo­nes cho­co­la­de­pud­ding

Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic. 10 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 10 glaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los de cacaopoeder en maizena op in 50 ml koude melk. Snijd de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje.
  2. Breng de rest van de melk met de suiker, het vanillestokje en het -merg aan de kook. Laat 5 min. zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost.
  3. Verwijder het vanillestokje en voeg de stukjes chocolade toe. Meng tot deze volledig gesmolten zijn. Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, zodat de melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

variatietip:

Je kunt deze chocoladepudding in veel varianten maken. Voeg bijvoorbeeld een beetje kaneel aan de chocolade toe, of leg onder in de glaasjes gekaramelliseerde appeltjes of stukjes sinaasappel.

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Dominique Persoones chocoladepudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Do­mi­ni­que Per­soo­nes cho­co­la­de­pud­ding

1
1
  • 10 g cacaopoeder
  • 35 g maizena
  • 50 ml halfvolle melk

Los de cacaopoeder en maizena op in de koude melk.

2
2
  • 100 g fondantchocolade
  • ½ vanillestokje

Snijd de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

3
3
  • 700 ml halfvolle melk
  • 50 g fijne kristalsuiker

Breng de rest van de melk met de suiker, het vanillestokje en het -merg aan de kook.

4
4

Laat 5 min. zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost.

5
5

Verwijder het vanillestokje en voeg de stukjes chocolade toe. Meng tot deze volledig gesmolten zijn.

6
6

Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, zodat de melk bindt.

7
7

Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

variatietip:

Je kunt deze chocoladepudding in veel varianten maken. Voeg bijvoorbeeld een beetje kaneel aan de chocolade toe, of leg onder in de glaasjes gekaramelliseerde appeltjes of stukjes sinaasappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.