Do­mi­ni­que Per­soo­nes cro­que-choc

Verrassende chocoladetosti. Heerlijk als lunch, ontbijt of snack.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Verrassende chocoladetosti. Heerlijk als lunch, ontbijt of snack. 8 personen
2 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron
  • tostiapparaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korsten van het witbrood zodat je mooie vierkante sneetjes krijgt. Of gebruik toastbrood.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng de boter met de sinaasappelschilletjes en kristalsuiker. Besmeer de sneetjes hiermee.
  3. Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand. Smeer een mooie laag van de chocolade op de binnenkant van een sneetje brood en leg er een tweede sneetje bovenop. Let op dat de chocolade er niet uitloopt of aan de randen blijft kleven, anders verbrandt de chocolade en wordt hij korrelig en bitter.
  4. Kook de rode vruchten met de geleisuiker ca. 10 min. op laag vuur tot een coulis of slappe confituur. Laat de vruchtensaus afkoelen. Bak de croques goudbruin in het tostiapparaat. Serveer warm met een potje van de vruchtensaus.

variatietip:

Je kunt het recept volledig naar je hand zetten. Laat bijvoorbeeld de sinaasappelrasp weg. Strooi er nootjes door. Voeg stukjes vers fruit toe, zoals banaan en vijgen. Kruid met kaneel. Zoet met Luikse siroop... De variaties zijn eindeloos.

bewaartip:

Je kunt de croques maximaal 2 uur van tevoren bereiden tot en met stap 3. Bewaar afgedekt op een bord en bak ze vlak voor het serveren. De coulis kun je 1 dag van tevoren bereiden en afgedekt bewaren in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Dominique Persoones croque-choc

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Do­mi­ni­que Per­soo­nes cro­que-choc

1
1
  • 16 sneetjes witbrood

Snijd de korsten van het witbrood zodat je mooie vierkante sneetjes krijgt. Of gebruik toastbrood.

2
2
  • 60 g boter
  • 1 sinaasappel
  • 30 g kristalsuiker

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng de boter met de sinaasappelschilletjes en kristalsuiker. Besmeer de sneetjes hiermee.

3
3
  • 80 g pure chocolade 72% cacao

Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand.

4
4

Smeer een mooie laag van de chocolade op de binnenkant van een sneetje brood en leg er een tweede sneetje bovenop. Let op dat de chocolade er niet uitloopt of aan de randen blijft kleven, anders verbrandt de chocolade en wordt hij korrelig en bitter.

5
5
  • 45 g gemengde rode vruchten (aardbei, frambozen, besjes)
  • 20 g geleisuiker

Kook de rode vruchten met de geleisuiker ca. 10 min. op laag vuur tot een coulis of slappe confituur. Laat de vruchtensaus afkoelen.

6
6

Bak de croques goudbruin in het tostiapparaat. Serveer warm met een potje van de vruchtensaus.

variatietip:

Je kunt het recept volledig naar je hand zetten. Laat bijvoorbeeld de sinaasappelrasp weg. Strooi er nootjes door. Voeg stukjes vers fruit toe, zoals banaan en vijgen. Kruid met kaneel. Zoet met Luikse siroop... De variaties zijn eindeloos.

bewaartip:

Je kunt de croques maximaal 2 uur van tevoren bereiden tot en met stap 3. Bewaar afgedekt op een bord en bak ze vlak voor het serveren. De coulis kun je 1 dag van tevoren bereiden en afgedekt bewaren in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.