Do­mi­ni­que Per­soo­nes mar­qui­se

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
2 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • magnetron
  • 6-vaks siliconen mini-tulbandbakvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand tot een temperatuur van 35 °C. Splits de eieren. Meng 3 dooiers stevig door de chocolade. De rest van de dooiers wordt niet gebruikt. Klop de boter tot een romige massa en meng door het chocoladebeslag.
  2. Ontvet een kom met de azijn en droog goed af. Klop de 5 eiwitten met de poedersuiker stijf.
  3. Spatel 1/3 van het opgeklopte eiwit door het chocoladebeslag. Meng dan de rest erdoor. Doe dit voorzichtig, om zo veel mogelijk lucht in de massa te behouden. Giet het beslag in een vormpje, bijvoorbeeld halve bolletjes van een siliconenvorm, en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip:

Als je heel bittere chocolade gebruikt, dan is dit echt een smaakbommetje. En ideaal om in kleine porties in een dessert te verwerken, met rood fruit en een crumble erbij.

video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Dominique Persoones marquise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Do­mi­ni­que Per­soo­nes mar­qui­se

1
1
  • 200 g fondantchocolade

Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand tot een temperatuur van 35 °C.

2
2
  • 5 eieren

Splits de eieren. Meng 3 dooiers stevig door de chocolade. De rest van de dooiers wordt niet gebruikt.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 100 g gezouten boter

Klop de boter tot een romige massa en meng door het chocoladebeslag.

4
4
  • 1 el azijn

Ontvet een kom met de azijn en droog goed af.

5
5
  • 6 g poedersuiker

Klop de 5 eiwitten met de poedersuiker stijf.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

6
6

Spatel 1/3 van het opgeklopte eiwit door het chocoladebeslag. Meng dan de rest erdoor. Doe dit voorzichtig, om zo veel mogelijk lucht in de massa te behouden.

7
7

Giet het beslag in een vormpje, bijvoorbeeld halve bolletjes van een siliconenvorm, en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.