Rijst met pit­ti­ge kool, ge­hakt en pin­da

We bereiden niet alleen de rijst en groente in de wok, maar bakken ook het gehakt lekker mee.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht We bereiden niet alleen de rijst en groente in de wok, maar bakken ook het gehakt lekker mee. 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal in 2 min. rul. Voeg de kool en de helft van de paprikamix toe en roerbak 4 min. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rest van de rauwkost toe en breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en seroendeng. Lekker met emping of kroepoek.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rijst met pittige kool, gehakt en pinda

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met pit­ti­ge kool, ge­hakt en pin­da

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl sambal badjak

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal in 2 min. rul.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 300 g witte kool
  • 150 g rauwkost zoetepaprikamix
  • 3 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis

Voeg de kool en rauwkost toe en roerbak 4 min. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak nog 1 min.

4
4
  • 150 g rauwkost zoetepaprikamix
  • 50 g seroendeng

Voeg de rauwkost toe en breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.