Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met snel­le ba­mi

Bami + ballen: in een kwartier kun je aan tafel!

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Bami + ballen: in een kwartier kun je aan tafel! 4 personen
3 94

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en meng de helft van de sambal, het ei en ⅓ ketjap door. Draai er 3 balletjes per persoon van.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en voeg eerst de knoflook en vervolgens de wokgroente, de rest van de sambal en ketjap toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.
  5. Giet de noedels af en doe ze bij de groenten in de wok. Schep om en serveer met de gehaktballetjes.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pittige gehaktballetjes met snelle bami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met snel­le ba­mi

1
1
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 el sambal badjak
  • 1 ei
  • 2 el ketjap manis

Doe het gehakt in een kom en meng er de sambal, het ei en ketjap door. Draai er 3 balletjes per persoon van.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 250 g egg noodles
  • 1 teen knoflook

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 800 g oosterse wokgroente
  • 1 el sambal badjak
  • 4 el ketjap manis

Verhit de olie in een wok en voeg eerst de knoflook en vervolgens de wokgroente, sambal en ketjap toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5

Giet de noedels af en doe ze bij de groenten in de wok. Schep om en serveer met de gehaktballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.