Pit­ti­ge var­kens­sa­té en kool­sa­la­de

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een schaal het vlees met 1 el sambal, 2 el ketjap en de olie. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de ver­pakking. Meng de kool met de mais, de dressing en peper.
  2. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan. Gril de saté in 6 min. rondom bruin en gaar. Verwarm onder­tussen de pindakaas met de rest van de sambal en de ketjap en 200 ml water. Roer tot een gladde pindasaus. Voeg naar wens extra sambal toe.
  3. Doe de mie met de saté in 4 kommen. Schep de satésaus erover. Serveer met de salade.

Tip:

Rooster de saté op de barbecue. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.