Rød­grød (gra­nen en rood fruit) met yog­hurt

Geen vers fruit voor handen? Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken voor dit zoete toetje uit het Noorden.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch nagerecht Geen vers fruit voor handen? Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken voor dit zoete toetje uit het Noorden. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de cranberry’s, aardbeien, frambozen, suiker en 50 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de maizena los in 2 el water en roer voorzichtig door het fruit. Kook 3 min. op middelhoog vuur. Schep in een schaal en laat de rødgrød in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Schep de granola in de whiskyglazen en verdeel de kwark en rødgrød erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rødgrød (granen en rood fruit) met yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rød­grød (gra­nen en rood fruit) met yog­hurt

1
1
  • 125 g cranberry's
  • 125 g aardbeien
  • 125 g frambozen
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 50 ml kraanwater

Doe de cranberry’s, aardbeien, frambozen, suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook.

2
2
  • ½ el maizena
  • 2 el kraanwater

Roer de maizena los in het water en roer voorzichtig door het fruit. Kook 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Schep het fruit in een schaal en laat de rødgrød in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 200 g geroosterde oergranen granola
  • 500 g magere kwark

Schep de granola in de whiskyglazen en verdeel de kwark en rødgrød erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.