Me­loen met rood fruit en va­nil­le­room

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Schenk de slagroom in een kom, voeg het merg en de suiker toe en klop lobbig met een mixer. Zet de slagroom tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Snijd de meloen in kwarten en verwijder de pitten met een lepel. Leg op elk bord een stuk meloen en verdeel het fruit erover. Serveer de vanilleroom er apart bij of schep over het fruit.

Tip:

Stop het gebruikte vanillestokje in een bakje met suiker, dan heeft u na een paar dagen vanillesuiker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Meloen met rood fruit en vanilleroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen met rood fruit en va­nil­le­room

1
1
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

2
2
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker

Schenk de slagroom in een kom, voeg het merg en de suiker toe en klop lobbig met een mixer. Zet de slagroom tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3
3
  • 1 galiameloen
  • 150 g frambozen
  • 250 g bramen
  • 125 g rode bessen

Snijd de meloen in kwarten en verwijder de pitten met een lepel. Leg op elk bord een stuk meloen en verdeel het fruit erover.

4
4

Serveer de vanilleroom er apart bij of schep over het fruit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.