Me­rin­gue­taart met mas­car­po­ne en fruit

Met vanillemascarpone en in rosé gemarineerde frambozen. Het ultieme verwendessert.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. oventijd
(504)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Met vanillemascarpone en in rosé gemarineerde frambozen. Het ultieme verwendessert. 8 stuks
4 504

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep het bevroren fruit, rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Splits de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten). Mix de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit. Verdeel het eiwit op een vel bakpapier in cirkels, één van 20 en één van 24 cm doorsnede. Bak het eiwit 90 min.; buitenkant krokant en binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat meringues in de oven met de deur op een kier, afkoelen.
  3. Mix ondertussen mascarpone met vanillesuiker met een handmixer zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over de bovenkant van beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er twee derde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Garneer met de takjes munt. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en serveer de rest van de rosé erbij.
video

Me­rin­gue of pav­lo­va ma­ken

Instructievideo - 02:54 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Meringuetaart met mascarpone en fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­rin­gue­taart met mas­car­po­ne en fruit

1
1
  • 250 g frambozen
  • 50 ml mousserende rose
  • 50 g suiker

Schep het bevroren fruit, rosé en suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om.

2
2
  • 5 eieren

Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten). Mix de eiwitten tot stevige pieken.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 200 g suiker

Voeg suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit.

4
4

Verdeel het eiwit op een vel bakpapier in cirkels, één van 20 en één van 24 cm doorsnede.

5
5

Bak het eiwit 90 min.; buitenkant krokant en binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat meringues in de oven met de deur op een kier, afkoelen.

6
6
  • 500 g mascarpone
  • 16 g vanillesuiker

Mix ondertussen mascarpone met vanillesuiker met een handmixer zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over de bovenkant van beide meringues.

7
7

Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er twee derde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover.

8
8
  • 3 takjes munt

Garneer met de takjes munt. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en serveer de rest van de rosé erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.