Na­po­li­taan­se pas­ta

Typisch Italiaanse smaken in een kwartier op je bord.

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Typisch Italiaanse smaken in een kwartier op je bord. 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen en kappertjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw ze met de achterkant van een lepel plat. Laat de saus 8 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste minuut de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met de saus door de pasta en garneer met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.

variatietip:

Maak van deze pasta een kinderfavoriet door de olijven weg te laten. In plaats van kappertjes kun je augurkenblokjes meebakken.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Napolitaanse pasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­po­li­taan­se pas­ta

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 55 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 150 g gesneden ui
  • 100 g blanke rozijnen
  • 50 g kappertjes

Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen en kappertjes toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 400 g pomodorini cherry tomatoes

Voeg de tomaten toe en duw ze met de achterkant van een lepel plat. Laat de saus 8 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan.

5
5
  • 60 g zongerijpte Taggia-olijven

Voeg de laatste minuut de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

7
7

Meng de helft van de peterselie met de saus door de pasta en garneer met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.

variatietip:

Maak van deze pasta een kinderfavoriet door de olijven weg te laten. In plaats van kappertjes kun je augurkenblokjes meebakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.