Pas­ta met sar­di­nes, to­maat en broc­co­li

Supersnel pastagerecht met vis dat goed is voor hart en bloedvaten.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Supersnel pastagerecht met vis dat goed is voor hart en bloedvaten. 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen in een hapjespan de ansjovisfilets met de olie en duw de visjes met een pollepel in stukjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de visjes in de pan en fruit 3 min. op laag vuur.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan het ui-vismengsel en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de tomaten en (versgemalen) peper toe, doe de deksel op de pan en warm 4 min. mee. Giet de pasta af. Laat de kappertjes uitlekken en meng door de saus. Breek de sardines in stukken en schep voorzichtig door de saus.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas en fijngesneden platte peterselie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met sardines, tomaat en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met sar­di­nes, to­maat en broc­co­li

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie

Verhit ondertussen in een hapjespan de ansjovisfilets met de olie en duw de visjes met een pollepel in stukjes.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de visjes in de pan en fruit 3 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan het ui-vismengsel en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 800 g pomodorini cherry tomatoes

Voeg de tomaten en wat peper toe, doe de deksel op de pan en warm 4 min. mee.

6
6
  • 60 g kappertjes

Giet de pasta af. Laat de kappertjes uitlekken en meng door de saus.

7
7
  • 120 g sardines in water

Breek de sardines in stukken en schep voorzichtig door de saus.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas en fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.