Pasta­scho­tel met kip in bal­sa­mi­co-to­ma­ten­saus

Ook doordeweeks mag je best chic eten.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Ook doordeweeks mag je best chic eten. 2 personen
3 140

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel wat zout aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de uien schoon en snipper ze.
  2. Verhit de boter in de hapjespan en bak de ui met peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten en kip toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de balsamicoazijn toe en kook 2 min.
  3. Voeg de pastasaus en olijven toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de balsamico-tomatensaus. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Verdeel de pasta over borden.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 98 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.155 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met kip in bal­sa­mi­co-to­ma­ten­saus

1
1
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 uien

Breng een ruime pan water met eventueel wat zout aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de uien schoon en snipper ze.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el boter

Verhit de boter in de hapjespan en bak de ui met peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 schaal kipfilethaasjes
  • 1½ el balsamicoazijn

Voeg de tomaten en kip toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de balsamicoazijn toe en kook 2 min.

4
4
  • 390 g pastasaus basilicum
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven

Voeg de pastasaus en olijven toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g verse pappardelle

Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar.

6
6
  • 10 g platte peterselie

Giet af en meng door de balsamico-tomatensaus. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Verdeel de pasta over borden.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.