Agu­a­chi­le (schel­vis in li­moen ge­gaard)

De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig! 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.
  2. Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.
  3. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.
  4. Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade. Serveer met de tortillachips.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aguachile (schelvis in limoen gegaard)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Agu­a­chi­le (schel­vis in li­moen ge­gaard)

1
  • 4 limoenen

Halveer de limoenen en pers de vruchten uit.

2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

3
  • 1 tl zout
  • 3 tl suiker

Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.

4
  • 400 g schelvisfilets

Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.

5
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander

Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat.

6
  • 1 avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.

7

Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade.

8
  • 100 g tortillachips

Serveer met de tortillachips. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.