Ko­kos-ce­vi­che van wit­vis

Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak.

  • voorgerecht
  • 12 stuks
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak. 12 stuks
4 21

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 12 borrelglaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zout en de suiker tot marinade.
  2. Snijd de vis in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de koriander fijn en houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd de mangosalade in blokjes van ½ cm.
  4. Meng de mango met de gember, rode peper en koriander door de coconut cream.
  5. Neem de vis uit de marinade en bewaar de marinade. Schep de vis door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 el marinade. Schep in de borrelglaasjes en garneer met de rest van de koriander.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren maken, tot het verdelen van de ceviche over de glaasjes. Zet afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met de koriander.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kokos-ceviche van witvis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-ce­vi­che van wit­vis

1
  • 2 limoenen
  • ½ tl zout
  • 1½ tl suiker

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zout en de suiker tot marinade.

2
  • 250 g schelvisfilet

Snijd de vis in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

3
  • 1 cm verse gember

Schil en rasp de gember.

4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.

5
  • 15 g koriander
  • 175 g mangosalade

Snijd de koriander fijn en houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd de mangosalade in blokjes van ½ cm.

6
  • 165 ml coconut cream

Meng de mango met de gember, rode peper en koriander door de coconut cream.

7

Neem de vis uit de marinade en bewaar de marinade. Schep de vis door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 el marinade.

8

Schep in de borrelglaasjes en garneer met de rest van de koriander.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren maken, tot het verdelen van de ceviche over de glaasjes. Zet afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.