Glu­ten­vrije bloem­kool­piz­za

Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij! 4 personen
2 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.
  2. Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
  3. Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.185 mg
  • vezels 10 g
Tags

Glutenvrije bloemkoolpizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije bloem­kool­piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g bloemkool
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim.

3
3
  • 2 eieren
  • 2 tl gedroogde oregano

Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.

4
4

Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is.

5
5

Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.

6
6
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 250 g mozzarella

Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 135 g pesto arrabbiata
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover.

8
8
  • 15 g basilicum

Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.