Bloemkoolpizza met mozzarella en paprika

Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!

730 kcal

35 min. bereiden, 45 min. oventijd

2.3/5

(3)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 800 gram bloemkool

    bloemkool

  • 100 gram gezouten cashewnoten

    gezouten cashewnoten

  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas

    geraspte Parmezaanse kaas

  • 2 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 2 theelepel gedroogde oregano

    gedroogde oregano

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 1 gele paprika

    gele paprika

  • 250 gram Italiaanse mozzarella

    Italiaanse mozzarella

  • 135 gram pesto arrabbiata

    pesto arrabbiata

  • 50 gram zwarte olijven zonder pit

    zwarte olijven zonder pit

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.

  2. Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.

  3. Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Wat vond je van dit recept?

Bloemkoolpizza met mozzarella en paprika

Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig