Bloemkoolpizza met mozzarella en paprika
Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!
730 kcal
35 min. bereiden, 45 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
800 gram bloemkool
bloemkool
100 gram gezouten cashewnoten
gezouten cashewnoten
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
geraspte Parmezaanse kaas
2 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
2 theelepel gedroogde oregano
gedroogde oregano
2 rode uien
rode uien
1 gele paprika
gele paprika
250 gram Italiaanse mozzarella
Italiaanse mozzarella
135 gram pesto arrabbiata
pesto arrabbiata
50 gram zwarte olijven zonder pit
zwarte olijven zonder pit
15 gram verse basilicum
verse basilicum
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.
Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Bloemkoolpizza met mozzarella en paprika
Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!

hoofdgerecht
4 personen
730 kcal
35 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.
Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g bloemkool
100 g gezouten cashewnoten
150 g geraspte Parmezaanse kaas
2 middelgrote scharreleieren
2 tl gedroogde oregano
2 rode uien
1 gele paprika
250 g Italiaanse mozzarella
135 g pesto arrabbiata
50 g zwarte olijven zonder pit
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier




