Cour­get­te­rol­le­tjes met pes­to en moz­za­rel­la

Gevuld met zachte zwarte olijven: is dat mediterraan of niet?

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Gevuld met zachte zwarte olijven: is dat mediterraan of niet? 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prak de mozzarella met een vork fijn. Snijd de olijven fijn en schep door de mozzarrella. Was en halveer de courgette en schaaf met een kaasschaaf (of snijd met een mesje) in 8 plakken. De rest van de courgette wordt niet gebruikt. Besmeer de courgette dun met de pesto. Leg op het einde van iedere plak een deel van het mozzarrellamengsel. Rol de courgetteplakken op en zet met een cocktailprikker vast.
  2. Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten kort. Laat op een bord afkoelen. Verhit in dezelfde pan de olie en bak de courgetterolletjes in ca. 3 min. rondom bruin. Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de dressing. Leg de courgetterolletjes erop en bestrooi met (versgemalen) peper en de pijnboompitten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 18-19

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­rol­le­tjes met pes­to en moz­za­rel­la

1
1
  • 125 g mozzarella
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Prak de mozzarella met een vork fijn. Snijd de olijven fijn en schep door de mozzarrella.

2
2
  • 1 courgette

Was en halveer de courgette en schaaf met een kaasschaaf (of snijd met een mesje) in 8 plakken. De rest van de courgette wordt niet gebruikt.

3
3
  • 4 el pesto arrabbiata

Besmeer de courgette dun met de pesto. Leg op het einde van iedere plak een deel van het mozzarrellamengsel.

4
4

Rol de courgetteplakken op en zet met een cocktailprikker vast.

5
5
  • 2 el pijnboompitten

Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten kort. Laat op een bord afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 30 g rucola
  • 2 el sladressing naturel

Verhit in dezelfde pan de olie en bak de courgetterolletjes in ca. 3 min. rondom bruin. Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de dressing.

7
7

Leg de courgetterolletjes erop en bestrooi met (versgemalen) peper en de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.