Bloem­kool al for­no met moz­za­rel­la

Al forno wil zeggen: uit de oven. Krijgt het zo'n lekker korstje van.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Al forno wil zeggen: uit de oven. Krijgt het zo'n lekker korstje van. 4 personen
3 113

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. in water met zout. Giet af en schep in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg de kaasplakken op de bloemkool. Bestrooi met geraspte kaas en de oregano. Gratineer de bloemkool 10 min. in de hete oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool al forno met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool al for­no met moz­za­rel­la

1
1

Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. in water met zout. Giet af en schep in de ovenschaal.

3
3
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg de kaasplakken op de bloemkool.

4
4
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tl oregano

Bestrooi met geraspte kaas en de oregano. Gratineer de bloemkool 10 min. in de hete oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.