Gra­no­la

Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf.

  • ontbijt
  • 15 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(201)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf. 15 stuks
3 201

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.
  2. Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.
  3. Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Granola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gra­no­la

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 95 g hazelnoten

Hak de hazelnoten grof.

3
  • 6 el honing
  • 6 el zonnebloemolie
  • 300 g havermout
  • 55 g geraspte kokos

Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.

4

Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om.

5
  • 100 g pompoenpitten
  • 150 g gedroogde cranberry's

Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.

6

Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.