Nou­gat met no­ten en cran­ber­ry's

Blokjes nougat met hazelnoten, pistachenoten en gedroogde cranberry's.

  • gebak
  • 60 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 36 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak Blokjes nougat met hazelnoten, pistachenoten en gedroogde cranberry's. 60 stuks
4 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • suikerthermometer
  • staande mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet tijdens het bereiden van de nougat in de oven. Door de noten te verwarmen, kun je ze straks beter door de nougat mengen.
  2. Doe de suiker, honing, het zout en het water in een pan en breng rustig aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur koken tot de siroop een temperatuur van 160 °C heeft bereikt. Dit meet je met de suikerthermometer.
  3. Splits het ei en doe het eiwit in de vetvrije kom van de staande mixer. De eidooier wordt niet gebruikt. Begin met het kloppen van het eiwit op het moment dat de suikersiroop een temperatuur heeft van 150 °C. De eidooier wordt niet gebruikt.
  4. Schenk de hete siroop in een dun straaltje bij het eiwit. Laat de mixer voortdurend kloppen. Laat nog 5 min. kloppen. Het mengsel zal dik worden en in volume toenemen.
  5. Haal de noten uit de oven en schep met de cranberry’s met een houten lepel door het mengsel. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en dek af met een stuk bakpapier.
  6. Laat de nougat minimaal 24 uur drogen. Als de luchtvochtigheid hoog is, duurt het langer. Snijd de nougat in blokjes en bewaar in een afsluitbare trommel tussen laagjes bakpapier.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Nougat met noten en cranberry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Nou­gat met no­ten en cran­ber­ry's

1
1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2
2
  • 150 g amandelen
  • 150 g hazelnoten
  • 100 g pistachenoten

Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet tijdens het bereiden van de nougat in de oven. Door de noten te verwarmen, kun je ze straks beter door de nougat mengen.

3
3
  • 375 g kristalsuiker
  • 375 g vloeibare honing
  • ½ tl zout
  • 125 ml kraanwater

Doe de suiker, honing, het zout en het water in een pan en breng rustig aan de kook.

4
4

Laat op laag tot middelhoog vuur koken tot de siroop een temperatuur van 160 °C heeft bereikt. Dit meet je met de suikerthermometer.

5
5
  • 1 ei

Splits het ei en doe het eiwit in de vetvrije kom van de staande mixer. De eidooier wordt niet gebruikt.

6
6

Begin met het kloppen van het eiwit op het moment dat de suikersiroop een temperatuur heeft van 150 °C.

7
7

Schenk de hete siroop in een dun straaltje bij het eiwit. Laat de mixer voortdurend kloppen.

8
8

Laat nog 5 min. kloppen. Het mengsel zal dik worden en in volume toenemen.

9
9
  • 50 g gedroogde cranberry's

Haal de noten uit de oven en schep met de cranberry’s met een houten lepel door het mengsel.

10
10

Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en dek af met een stuk bakpapier.

11
11

Laat de nougat minimaal 24 uur drogen. Als de luchtvochtigheid hoog is, duurt het langer.

12
12

Snijd de nougat in blokjes en bewaar in een afsluitbare trommel tussen laagjes bakpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.