In­ten­se no­ten­taart

Noten, amaretto, cranberry’s, kruidnagel… met zulke ingrediënten moet er wel een taarttopper uit de oven komen.

  • gebak
  • 10 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Noten, amaretto, cranberry’s, kruidnagel… met zulke ingrediënten moet er wel een taarttopper uit de oven komen. 10 personen
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in. Maal de hazelnoten, amandelen en walnoten fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Splits de eieren. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de eidooiers en suiker in de keukenmachine. Draai tot een licht en romig mengsel. Roer het notenmengsel, de cranberry's, amaretto, kaneel en kruidnagel erdoor.
  2. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom en klop voorzichtig door het notenmengsel. Verdeel de vulling over de springvorm en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. Prik een satéprikker in het midden van taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de rand van de springvorm. Breek chocolade in stukjes en doe in een kom.
  3. Hang de kom boven een pan kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Smelt de chocolade au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Besmeer de taart ermee. Laat de chocolade in 30 min. drogen, snijd de taart in blokjes en serveer.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Intense notentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­ten­se no­ten­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 140 ºC.

2
2
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in.

3
3
  • 95 g hazelnoten
  • 100 g amandelen
  • 60 g walnoten

Maal de hazelnoten, amandelen en walnoten fijn in de keukenmachine en doe in een kom.

4
4
  • 5 eieren
  • 250 g boter
  • 200 g rietsuiker

Splits de eieren. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de eidooiers en suiker in de keukenmachine. Draai tot een licht en romig mengsel.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 25 ml amaretto
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel

Roer het notenmengsel, de cranberry's, amaretto, kaneel en kruidnagel erdoor.

6
6

Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom en klop voorzichtig door het notenmengsel.

7
7

Verdeel de vulling over de springvorm en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid.

8
8

Prik een satéprikker in het midden van taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart in 1 uur op het rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

9
9

Verwijder de rand van de springvorm.

10
10
  • 200 g pure chocolade

Breek chocolade in stukjes en doe in een kom.

11
11

Hang de kom boven een pan kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt.

12
12

Smelt de chocolade au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

13
13

Besmeer de taart ermee. Laat de chocolade in 30 min. drogen, snijd de taart in blokjes en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.