Glu­ten­vrij pom­poen-boek­weit­brood

Bij een bijzondere gelegenheid hoort een bijzonder brood. Dan heb je aan deze glutenvrije pompoenvariant een goede!

  • brunch
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 55 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Bij een bijzondere gelegenheid hoort een bijzonder brood. Dan heb je aan deze glutenvrije pompoenvariant een goede! 4 personen
3 22

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer
  • mixer met deeghaken
  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de pompoenblokjes met 100 ml water aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Giet af en pureer met de staafmixer.
  2. Zeef het meel boven een ruime kom. Voeg de pompoenpuree, honing, gist, eieren, het zout, de rest van het water en de helft van de pompoenpitten toe.
  3. Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend en plakkerig deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.
  4. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en dek af met vershoudfolie. Laat nog 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrooi het deeg met de rest van de pompoenpitten en bak het brood ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat het brood 10 min. afkoelen in de vorm, en laat zonder vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
video

Brood­deeg ma­ken

Instructievideo - 04:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.020 mg
  • vezels 8 g
Tags

Glutenvrij pompoen-boekweitbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrij pom­poen-boek­weit­brood

1
  • 200 g pompoenblokjes
  • 100 ml kraanwater

Breng de pompoenblokjes met het water aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Giet af en pureer met de staafmixer.

2
  • 350 g glutenvrij boekweitmeel
  • 2 el honing
  • 7 g gist
  • 2 eieren
  • 10 g zout
  • 200 ml kraanwater
  • 50 g pompoenpitten

Zeef het meel boven een ruime kom. Voeg de pompoenpuree, honing, gist, eieren, het zout, de rest van het water en de pompoenpitten toe.

3

Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend en plakkerig deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.

4

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en dek af met vershoudfolie. Laat nog 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.

5

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

6
  • 50 g pompoenpitten

Bestrooi het deeg met de rest van de pompoenpitten en bak het brood ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

7

Laat het brood 10 min. afkoelen in de vorm, en laat zonder vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.