Vruch­ten­brood met ge­droog­de bes­sen en no­ten

Gemaakt van glutenvrij deeg en gevuld met goji bessen, moerbeien en veel meer powerfood.

  • lunch
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Gemaakt van glutenvrij deeg en gevuld met goji bessen, moerbeien en veel meer powerfood. 4 personen
2 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd 2 el broodmix achter. Doe de rest samen met de gist, olie, het zout, lijnzaad en het water in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en hak de notenmix grof. Doe de abrikozen en noten in een kom en meng de goji bessen, moerbeien, cranberry's, honing en kaneel erdoor. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op een met broodmix bestoven vel bakpapier en rol met de deegroller uit tot een rechthoek van 40 x 20 cm.
  3. Verdeel het noten-fruitmengsel over het deeg. Rol de lap, met behulp van het bakpapier in de lengte op. Druk de uiteinden dicht en vouw naar onderen. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Tip:

Lekker bij koffie of thee, als tussendoortje of bij de lunch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vruch­ten­brood met ge­droog­de bes­sen en no­ten

1
  • 250 g glutenvrije broodmix
  • 10 g gist
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 3 el lijnzaad
  • 150 ml kraanwater

Houd 2 el broodmix achter. Doe de rest samen met de gist, olie, het zout, lijnzaad en het water in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg.

2
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 50 g ongebrande notenmix

Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en hak de notenmix grof.

3
  • 25 g goji bessen
  • 25 g moerbeien
  • 25 g gedroogde cranberry's
  • 2 el honing
  • 1 tl gemalen kaneel

Doe de abrikozen en noten in een kom en meng de goji bessen, moerbeien, cranberry's, honing en kaneel erdoor.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5

Leg het deeg op een met broodmix bestoven vel bakpapier en rol met de deegroller uit tot een rechthoek van 40 x 20 cm.

6

Verdeel het noten-fruitmengsel over het deeg. Rol de lap, met behulp van het bakpapier, in de lengte op. Druk de uiteinden dicht en vouw naar onderen.

7

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

Tip: Lekker bij koffie of thee, als tussendoortje of bij de lunch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.