Vlecht­brood

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 975 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 2 uur wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de gist en honing in een kom en voeg 200 ml lauw water toe. Laat 3 min. staan tot het gistmengsel begint te schuimen.
  2. Meng het meel met 1 el zout in een grote kom. Voeg het gistmengsel en 300 ml lauwwarm water toe. Kneed tot een soepel deeg. Is het te droog, voeg dan extra water toe. Is het te vochtig, voeg dan extra bloem toe. Houd van de pitten elk 1 el achter voor de garnering. Doe de rest bij het deeg. Kneed minimaal 5 min. Vorm een bal en maak er kerven in met een mes. Laat 1 uur rijzen in een afgedekte kom op een warme plaats, tot de bal 2 keer zo groot is.
  3. Kneed de lucht uit het deeg en verdeel in 3 gelijke rollen. Vlecht ze tot een langwerpig brood. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif met wat bloem en bedek met een schone, vochtige theedoek. Laat nog 1 uur rijzen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Bestrijk het brood met het ei en bestrooi met de pitten. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 137 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.