Gnoc­chi met me­di­ter­ra­ne pa­pri­ka­toma­ten­stoof

Als je gnocchi bakt, worden ze lekker krokant.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Als je gnocchi bakt, worden ze lekker krokant. 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de paprika’s en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika, garnalen en oregano toe en bak 4 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg de tapenade toe aan de gnocchi en schep om. Serveer met de paprika-tomatenstoof.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met me­di­ter­ra­ne pa­pri­ka­toma­ten­stoof

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 500 g gnocchi di patate

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 groene paprika's

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de paprika’s en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen
  • 1 el gedroogde oregano

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika, garnalen en oregano toe en bak 4 min.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe aan het paprika-garnalenmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 70 g zongedroogde tomatentapenade

Voeg de tapenade toe aan de gnocchi en schep om. Serveer met de paprika-tomatenstoof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.