Lin­gui­ne met gar­na­len, ro­maatjes & ru­co­la

Elke hap van deze simpele, maar veelzijdige pasta is een smaakbommetje.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Elke hap van deze simpele, maar veelzijdige pasta is een smaakbommetje. 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de romaatjes. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de romaatjes toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Voeg de garnalen toe en bak nog 3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de rucola grof. Giet de pasta af en meng met de rucola door de garnalen en tomaat. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met citroenrasp

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 08 - Pasta!, Receptkaarten Allerhande 8 2015

Linguine met garnalen, romaatjes & rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met gar­na­len, ro­maatjes & ru­co­la

1
1
  • 300 g linguine

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 500 g romaatjes

Halveer ondertussen de romaatjes.

3
3
  • 4 el olijfolie knoflook/chilipeper

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de romaatjes toe en bak op middelhoog vuur 3 min.

4
4
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen

Voeg de garnalen toe en bak nog 3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 125 g rucola

Snijd ondertussen de rucola grof.

6
6

Giet de pasta af en meng met de rucola door de garnalen en tomaat. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met citroenrasp

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.