Mi­hoen met gar­na­len

Lekker makkelijke Indonesische schotel.

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Lekker makkelijke Indonesische schotel. 4 personen
2 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de knoflook fijn.
  3. Voeg de peper en knoflook toe aan de spekjes en fruit 2 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak op laag vuur 5 min. mee. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Voeg samen met de mihoen en sojasaus toe en verwarm op middelhoog vuur nog 5 min. Schep af en toe om.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.420 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mihoen met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­hoen met gar­na­len

1
1
  • 250 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el wokolie
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de knoflook fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 500 g rauwe gepelde roze garnalen

Voeg de peper en knoflook toe aan de spekjes en fruit 2 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak op laag vuur 5 min. mee.

5
5
  • 3 bosuitjes
  • 3 el sojasaus

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Voeg met de mihoen en sojasaus toe en verwarm op middelhoog vuur nog 5 min. Schep af en toe om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.