Ri­sot­to met erw­ten, win­ter­peen, knol­sel­de­rij en rook­worst

Dat koken uit voorraad vaak ook een kwestie is van durven combineren, bewijst deze bijzonder lekker samengestelde risotto.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dat koken uit voorraad vaak ook een kwestie is van durven combineren, bewijst deze bijzonder lekker samengestelde risotto. 4 personen
2 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Halveer de peen in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snipper de uien.
  2. Breng het water met het bouillontablet aan de kook en houd warm op laag vuur.Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. op laag vuur.
  3. Draai het vuur naar middelhoog, voeg de peen en knolselderij toe aan de ui en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is.Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de worst en erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.285 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met erwten, winterpeen, knolselderij en rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met erw­ten, win­ter­peen, knol­sel­de­rij en rook­worst

1
1
  • 1 knolselderij
  • 250 g winterpeen
  • 2 rode uien

Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Halveer de peen in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snipper de uien.

Risotto maken

Instructievideo

04:45 min.

2
2
  • 1 liter kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Breng het water met het bouillontablet aan de kook en houd warm op laag vuur.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. op laag vuur.

4
4

Draai het vuur naar middelhoog, voeg de peen en knolselderij toe aan de ui en bak 2 min. mee.

5
5
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.

6
6

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is.

7
7
  • 250 g magere rookworsten
  • 300 g tuinerwten

Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de worst en erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.