Ri­sot­to uit Mil­aan

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
2 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de winterpeen in plakjes en de bleekselderij in boogjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de schenkels 3 min. Keer halverwege. Voeg de peen, bleekselderij en de helft van de ui toe en bak nog 3 min. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Schep voor een heldere bouillon het schuim eraf. Laat de bouillon zachtjes tegen de kook aan 1 uur en 30 minuten trekken met de deksel op de pan.
  3. Zeef de bouillon, doe terug in de pan en houd warm. Doe 3 el warme bouillon en de saffraan in een kommetje.
  4. Doe de boter in een pan met dikke bodem en fruit de rest van de ui 1 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de saffraanbouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Zet het vuur uit. Roer vlak voor het serveren de rest van de boter en de kaas erdoor.

bewaartip:

Het schenkelvlees kunt u gebruiken voor bijv. een huzarensalade.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 60 g
Tags
Ook te zien in

Risotto uit Milaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to uit Mil­aan

1
1
  • 2 uien
  • 125 g winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij

Snipper de ui. Snijd de winterpeen in plakjes en de bleekselderij in boogjes.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 runderschenkel met been

Verhit de olie in een soeppan en bak de schenkels 3 min. Keer halverwege. Voeg de peen, bleekselderij en de helft van de ui toe en bak nog 3 min.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 1 runderbouillontablet

Voeg het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Schep voor een heldere bouillon het schuim eraf.

4
4

Laat de bouillon zachtjes tegen de kook aan 1 uur en 30 minuten trekken met de deksel op de pan.

5
5

Zeef de bouillon, doe terug in de pan en houd warm.

6
6
  • 0.05 g saffraan

Doe 3 el warme bouillon en de saffraan in een kommetje.

7
7
  • 25 g boter
  • 300 g risottorijst

Doe de boter in een pan met dikke bodem en fruit de rest van de ui 1 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

8
8
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

9
9

Voeg de saffraanbouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

10
10

Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Zet het vuur uit.

11
11
  • 25 g boter
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Roer vlak voor het serveren de rest van de boter en de kaas erdoor.

bewaartip:

Het schenkelvlees kunt u gebruiken voor bijv. een huzarensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.