Ri­sot­to met kip en groen­ten

Zo eten Italianen hun risotto in de winter: met bleekselderij, peen, ui en kip.

(486)waardeer
italiaans hoofdgerecht Zo eten Italianen hun risotto in de winter: met bleekselderij, peen, ui en kip. 4 personen
3 486

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Smelt in een pan met dikke bodem de helft van de boter en bak hierin de blokjes kipfilet 5 min. Schep de kip uit de pan en houd deze apart. Snipper de ui en schil de winterpeen. Snijd de winterpeen in kleine blokjes. Snijd tevens de stengel bleekselderij in kleine blokjes.
  2. Fruit in dezelfde pan de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg de rijst toe en roer 1 min. zodat de korrels gaan glanzen. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
  3. Maak de kipbouillon aan. Voeg een soepopscheplepel warme bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit tot de bouillon op is, voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Pas op dat de rijst niet aanbakt.
  4. Voeg na 5 min. de blokjes kip toe. Proef de risotto na 10 min of hij gaar is. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto afgedekt nog 5 min. rusten. Schep de risotto in 4 (diepe) borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
video

Ri­sot­to ma­ken

kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met kip en groenten

terug naar recept

Ri­sot­to met kip en groen­ten

1
1
  • 37½ g boter
  • 300 g kipfiletblokjes

Smelt in een pan met dikke bodem de helft van de boter en bak hierin de blokjes kipfilet 5 min. Schep de kip uit de pan en houd deze apart.

2
2
  • 1 ui
  • 250 g winterpeen
  • 1 bleekselderij

Snipper de ui en schil de winterpeen. Snijd de winterpeen in kleine blokjes. Snijd tevens de stengel bleekselderij in kleine blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Fruit in dezelfde pan de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 300 g risottorijst
  • 75 ml droge witte wijn

Voeg de rijst toe en roer 1 min. zodat de korrels gaan glanzen. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.

5
5
  • 800 ml kippenbouillontabletten

Maak de kipbouillon aan volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg een soepopscheplepel warme bouillon toe en blijf roeren.

6
6

Herhaal dit tot de bouillon op is, voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Pas op dat de rijst niet aanbakt.

7
7

Voeg na 5 min. de blokjes kip toe. Proef de risotto na 10 min: neem de pan van het vuur als de rijst gaar is, maar nog wel een stevige beet heeft.

8
8
  • 37½ g boter
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

9
9
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

Laat de risotto afgedekt nog 5 min. rusten. Schep de risotto in (diepe) borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.