Ri­sot­to met gar­na­len

Deze risotto is slank, heel betaalbaar en heerlijk fris door de citroen.

(217)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze risotto is slank, heel betaalbaar en heerlijk fris door de citroen. 4 personen
3 217

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  2. Los ondertussen het bouillontablet op in het kokend water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg na 16 min. de garnalen toe aan de risotto en kook nog 3-4 min. zachtjes door. Roer regelmatig.
  4. Snijd de bieslook fijn. Meng met het citroenrasp en kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groenten.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.470 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met gar­na­len

1
1
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 g risottorijst

Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 kippenbouillontablet
  • 800 ml kokend water
  • 100 ml droge witte wijn

Los ondertussen het bouillontablet op in het kokende water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen.

3
3

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

4
4
  • 1 citroen
  • 250 g rauwe gepelde roze garnalen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg na 16 min. de garnalen toe aan de risotto en kook nog 3-4 min. zachtjes door. Roer regelmatig.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 25 g bieslook
  • 2 el kappertjes

Snijd de bieslook fijn. Meng met het citroenrasp en kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.