Ge­bak­ken prei met cham­pig­nons

Lekker kruidig bijgerecht met alleskunner prei.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Lekker kruidig bijgerecht met alleskunner prei. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. krokant.
  2. Was de prei en snijd in schuine stukken van 2 cm. Snijd de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Voeg de prei, champignons, knoflook en tijm toe aan het spek en bak in 7 min. op middelhoog vuur gaar.

combinatietip:

Lekker met aardappelpartjes in de schil en krokante kipschnitzel.

Tip:

Gebruik de rest van de tijm in milde Italiaanse kaasfondue. Bekijk het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken prei met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken prei met cham­pig­nons

1
1
  • 100 g spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. krokant.

2
2
  • 4 preien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook

Was de prei en snijd in schuine stukken van 2 cm. Snijd de champignons in kwarten en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 4 takjes tijm

Voeg de prei, champignons, knoflook en tijm toe aan het spek en bak in 7 min. op middelhoog vuur gaar.

combinatietip:

Lekker met aardappelpartjes in de schil en krokante kipschnitzel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.